Sağlık Kabini nedir, açma şartları, maliyeti, en yakın?
81 ilde ve 922 ilçede en yakın sağlık kabinini bul!
Sağlık kabini ya da Sağlık kabini açmak günümüzde sağlık sektöründe faaliyet göstermek isteyen ilgili meslek sahiplerinin, hemşire, sağlık memuru ve ebeler tarafından en çok tercih edilen evde ve işyerlerinde sağlık hizmeti sunan birinci basamak sağlık kuruluşlarıdır. Sağlık kabini sadece ilk acil müdahaleler için hizmet veren özel sağlık kuruluşlarıdır. Sağlık kabinlerinde iğne-enjeksiyon, serum takma, yara bakımı, pansuman, kulak yıkama ve kulak delme, dikiş atma ve alma, sonda takam ve çıkartma, acil küçük cerrahi müdahale işlemleri gibi daha pek çok sayıda işlem gerçekleştirilmektedir. Sağlık kabini özel sağlık kuruluşları statüsünde olduğu için yapılan tüm işlemler ücretli ve paralıdır. Sağlık kabini ücretleri ve sağlık kabini fiyatları özel hastaneler ve devlet hastanelerine göre daha ekonomiktir. Özellikle evde sağlık ve bakım hizmetleri konusunda maliyetleri oldukça düşüktür. Yani bir nevi ara sağlık işlemlerinin yapıldığı kuruluşlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde serum takma fiyatı özel bir hastanede serum takma fiyatının neredeyse 3’te 1’i kadardır. Evde serum takma ücretleri her sağlık kabininde farklı ücretlerle karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle en yakın sağlık kabini üzerinden alacağınız sağlık hizmeti hem zamandan tasarruf sağlamanıza hem de ekonomik ölçüde fayda sağlayacaktır. Sağlık kabini en yakın nerede var listelemek için Google ve Yandex gibi ara motorlarının yanı sıra sosyal medya üzerinden instagram ve facebook hesapları üzerinden de kolayca arama yapılarak bulunabilir. Sağlık kabini Konya, Gaziantep, Ankara, İzmir ve İstanbul illerimizde sayıca oldukça fazladır. Türkiye genelinde sağlık kabini sayısı bu gün 10 binlerin üzerindedir.
Sağlık kabini nedir?
Sağlık kabini nedir; sağlık memuru, ebe ya da hemşireler tarafından işletilen, özel birinci basamak sağlık kuruluşları olarak tanımlanmaktadır. Sağlık kabini; küçük cerrahi işlemlerle birlikte evde, ofiste ve işyerlerinde sağlık hizmetleri vermektedir. Doktor tarafından reçete edilen serum takma işlemleri, ameliyat sonrası bakım, yara, pansuman, dikiş atma ve alma, soda takma ve çıkartma gibi işlemleri ücretli olarak gerçekleştirmektedir.
Sağlık kabini açmak
Sağlık kabini açmak için bir takım kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu kriterlerin başında da öncelike ebe, hemşire ya da sağlık memuru olmaktır. Birden fazla ebe, sağlık memuru ve hemşire bir araya gelerek de ortaklaşa sağlık kabini açabilir. Sağlık kabini şubeleşme gibi bir durumu yoktur. Bir kişi yalnız başına veya ortakları ile yalnızca bir tane sağlık kabini açabilir.
Sağlık kabini açmak parlak iş fikirleri arasındadır. İyi bir lokasyonda, kaliteli sağlık hizmeti vererek tatmin edici rakamlarda para kazanmak zor değildir. Sağlık kabini açmak hem kabinde hem de evlerde sağlık hizmeti sunacak işletenler için ayrıca yorucu ve zahmetli bir iştir. Evde bakımı yapılan ya da sağlık kabininde bakımı yapılan hastaların takibi ve ihtiyaçları önem teşkil etmektedir.
En yakın sağlık kabini
En yakın sağlık kabini ya da sağlık kabini en yakın arama sorguları çoğu zaman hastaların acil vakalarını hızlı bir şekilde sonlandırmaları ile ilişkilidir. Bu nedenle hastalar ilinde, ilçesinde hatta semtinde evlerine iş yerlerine en yakın sağlık kabinini çağırmak isterler.
En yakın sağlık kabinini avantajı ise anında hizmet almak ve sağlık hizmetlerini alırken daha ekonomik paralar ödemektir. Sağlık kabinleri günümüzde neredeyse her noktada ulunmaktadır. Sağlık kabinlerinin sağlık hizmeti açısından tercih edilmelerinin temel nedeni ise artan fiyatlar ve alım gücünün giderek azalması şeklinde yorumlanmaktadır. Bundan 10 yıl öncesine kadar sağlık kabinleri hep vardı. Ancak salgın hastalıkların artması, yaşlı nüfusun evde bakım hizmetlerinin çoğalması ile ciddi bir talep meydana geldi. Sağlık kabinleri de bu ihtiyaca cevap vermek için var olan özel sağlık işletmeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sağlık kabini açma şartları ve Paramedikler sağlık kabini açabilir mi?
Sağlık kabini açma şartları belirli kriterlere bağlıdır. Paramedikler, ATT’ler, hangi diploma ile sağlık kabini açabilirimden ziyade bu koşulları karşılamak için Sağlık Bakanlığı’nın üç kriteri bulunmaktadır. Sağlık kabini açma şartları arasında en temel ve önemli olan husus sağlık işletmecisinin hemşire, sağlık memuru ya da ebe olmasıdır. Bu bölümlerden ve unvana sahip olmayanlar maalesef sağlık kabini açamaz. 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi Genelgesinin 5. Maddesine göre birden fazla kabin açılmamaktadır.
Sağlık kabini açmak için gerekli belgeler hangileridir?
Sağlık kabini açmak için gerekli belgeler sağlık müdürlüklerince beyan edilmiştir. Bu çerçevede sağlık kabini için Öncelikle Ebe, Sağlık Memuru ya da Hemşire olmak gerekir. Bu koşulların karşılanması durumunda;
- Sağlık işletmecisinin başvuru dilekçesi,
- Noter onaylı diploma örneği ve yine noter onaylı nüfus kağıdı örneği,
- 4 adet biyometrik vesikalık fotoğraf,
- Sağlık işletmecisinin İkametgah belgesi,
- Bu koşullarda sağlık kabini açmak isteyen sağlık işletmecisi kamu görevlisi ise, “mesleği serbest icra etmesinde sakınca yoktur” şeklinde alacağı izin belgesi,
- 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına dair Kanun hükümleri çerçevesinde, sağlık kabininin faaliyetine izin verildiği remi belge,
- Açılacak olan sağlık kabininin yerleşim bölgesinde sağlık ocağı hekimince onaylı krokisi,
- Sağlık kabini açmak isteyen sağlık işletmecisinin konu hakkında kapsamlı bilgiler almaları için Sağlık Kabinlerinin açılışı ve işleyişi hakkında genelgeleri incelemeleri gerekmektedir.
- Sağlık kabininde bulundurulması gereken ilaçlar 6091 sayılı genelgede yar almaktadır.
- 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi kapsamında Sağlık kabininde evde bakım hizmeti verebilirsiniz,
- Sağlık Kabinini kimler açabilir? 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi Genelgesinin 1. maddesinde 1219 sayılı Kanun 6238 sayılı kanun ebe, hemşire ve sağlık memurları açabilir.
Sağlık kabini açma maliyeti?
Sağlık kabini açma maliyeti günümüz koşullarında işyeri kirası, dekor, medikal malzemeler, bilgisayar ve reklam bütçeleri ile 200 bin TL civarındadır.
Ruhsatsız sağlık kabini! Sağlık Kabini ruhsatı ne kadar?
Ruhsatsız sağlık kabini açmak cezaya tabidir! Sağlık kabini ruhsatı almak için sağlık kabini yönetmeliği ve genelgesinde yer alan tüm prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.
Sağlık kabini ne iş yapar?
Sağlık Kabini ne işe yarar? Sağlık kabini kabinde, ofiste, işyerlerinde ve evde sağlık hizmetleri sunan özel birinci basamak sağlık kuruluşlarıdır.
Sağlık kabini aylık geliri?
Sağlık kabini ayık geliri 2023 yılında kar olarak 60 bin TL üzerindedir. Aylık gelir sağlık kabininin bulunduğu ile ve ilçeye göre değişmektedir.
Sağlık kabini ücretleri
Sağlık kabini fiyatları ücretleri ve tüm işlemler hakkında buradan bilgi sahibi olabilirsiniz.
Türkiye’nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde size en yakın sağlık kabinini bulun! Evde sağlık hizmetleri almak için vakit kaybetmeyin! Aşağıda yer alan ilin üzerine tıklayın, ikamet ettiğiniz il ve ilçede evinize, ofisinize en yakın sağlık kabinini bulun!